1-نقشو، نسرین مروان (2002). تأثیر استخدام المخلفات الناتجة عن بعض الصناعات الزراعیة على اصطناع البروتینات وحیدات الخلیة باستخدام سلالات من خمیرة Candida utilis. رسالة ماجستیر، کلیة الزراعة – جامعة دمشق.
2-Anon, B. (1975). Continuous fermentation of milk with yeast in Austria, Deutsche- Molkerei- zeitung. 96 (50): 1956-1965.
3-Hameed, K.; Fritsche, W. and Al-Douri, M. (1975). Growth of the yeast Candida utilis on by–product of data industry. Second scientific conference, Baghdad, Agriculture Research paper.
4-Rajoka, M.I.; Khan, S.H. and Hashami, A.S. (2006). Production of Single cell protein from rice polishing using Candida utilis. J. Microbiol. Biotechnol. 20 (3): 297-301.
5-Hassan, M.; Iraj, N. and Manoochehr, T. (2004) Isolation and identification of yeast strains capable of production single cell protein from whey in co-cultures with S. cerevisiae. Iranian J. of Biotechnol. 2 (1): 13-19.
6-Ghaly, A.E.; Kamal, M. and Corveia, L.R. (2005). Kinetic modeling of continuous submerged fermentation of cheese whey for single cell protein. Prod. Bioresour technol. 96 (10): 1143-1152.
7-الفراجی، جمال خـلف(2006). إنتـاج معززات حیـویة وبروتینات وحـیدة الخـلیة من خـمیرة الخبز Saccharomyces cerevisiae وبکتریا حامض اللاکتیک Streptococcus thermophilus واختبارهما تغذویا فی نمو اصبعیات الکارب العادیCyprinus carpio L..أطروحة دکتوراه،کلیة الزراعة–جامعة بغداد.
8-Cabib, G.; Humberto, J.; silva, A.G. and Rodolfo, E. (1983). The use of sugar cane stillage for single cell protein production. J. chem. Tech. Biotech. 33: 21-28.
9-Algor, S. (2006). A comparative evaluation of certain strain of food yeast grown on molasses residues. Microbiol. 1 (6): 677-716.
10-Wasline, G.I. and Steinkraus, K.H. (1970). The potential of Microbial cell as protein for man. Bioscience. 30 (6): 397-398.
11-Smith, J.E. (1985). Biotechnology principles. Aspects of Microbiology. 11 Ed. Nostrand, Reinhold (UK), Wokingham.
12-صالح، صفاء الدین مهدی (1983). عزل وتشخیص بعض الخمائر ومقارنتها بخمائر معروفة بإنتاج البروتین. رسالة ماجستیر، کلیة الزراعة – جامعة بغداد
13-Baig, T.T.; Sheik, M.A. and Ali, S.M. (2002). Bioconversion of filter press cake (Mud) of sugar cane to biomass protein and its biological evaluation. Pak. J. Biol. Sciences. 5 (10): 1052-1055.
14-Ogino, C. and Saito, K. (1970). Protein requirement in fish. The utilization of dietary protein by young carp. Bull. Jap. Soc. Science. Fish. 36: 250-254.
15-Atack, T.H.; Jauncey, K. and Matty, A.J. (1979). The utilization of none Single Cell Protein by fingerling mirror carp. Aquacult. 18: 337-348.
16-Abdul-Halim, A.M. (1991). Microbial protein in fish feeding. Ph.D. Thesis, faculty of Agriculture, Alexandria University.
17-Olvera-novoa, M.A.; Martinez, C.A. and Olvera, L. (2003). Utilization of Torula yeast (Candida utilis) as a protein source in diets for Tilapia (Oreochroms mossambicus peters) fry. J. Aquaculture Nutrition. 8 (4): 257-264.
18-Martin, M.A.; Goddard, S. and Bemibster, P. (2006). Production of Candida utilis biomass as aquaculture feed. J. science food Agricul. 61(3): 363-370.
19-Benson, H.J. (1998). Microbiological Application. 7th Ed. WCB McGraw-Hill, USA.
20-Kurtzman, C. P. and Fell, J. W. (1998). The Yeast: A taxonomic study. 2nd Ed., Elservier, Amsterdam.
21-العسافی، ادهام علی (2002). استخدام تقنیة میکروبیة لزیادة جاهزیة الفسفور وعناصر أخرى من الصخر الفوسفاتی، أطروحة دکتوراه، کلیة العلوم -جامعة الانبار.
22-منصور، علی حازم عبد الکریم ،2008، إنتاج بروتین أحادی الخلیة من مصادر کربونیة وعزلات میکروبیة محلیة ودوره فی تغذیة أسماک الکارب العادی،Cyprinus carpio L. اطروحة دکتوراه، کلیة العلوم جامعة الانبار.
23-العاملی، حازم صبری (2003). إمکانیة استخدام ثفل البنجر السکری فی علائق اسماک الکارب العادیCyprinus carpio ، رسالة ماجستیر کلیة الزراعة -جامعة الانبار.
24- Grost-Allman, C.P. and Steyn, P.S. (1979). Screening methods for the detection of thirteen common mycotoxins. J. Chromatography. 195: 325-331
25-Sawhney, S.K. and Singh, R. (2000). Introductory Practical biochemistry. Narosa publishing House, New Delhi, India.
26-Scheider, W.C. (1957). Determenation of nucleic acid in tissue by pentose analysis, in: methods in Enzymology. Academic press, New York.
27-Lodder, J. (1970). The Yeast: A taxonomic study. 2nd ed. North Holland publishing company Amesterdam, London.